Ova igra za mobitele zarađuje 1.8 milijardi dolara godišnje

AUTORI mobilnih igara zarađuju milijarde dolara, a najviše prihode od svih mobilnih igara ima Honor of Kings.

Riječ je o igri koja spada u MOBA žanr (Multiplayer Online Battle Arena), a koju je 2015. razvio kineski TiMi Studio Group i objavio Tencent Games. Nedugo nakon objavljivanja postala je jedna od najrelevantnijih MOBA igara u Kini, a međunarodna adaptacija, pod nazivom Arena of Valor, objavljena je u listopadu 2020. Arena of Valor koristila je isti engine igre i dizajn korisničkog sučelja, ali s uvelike izmijenjenim herojima kako bi se prilagodila zapadnom tržištu.

 

Honor of Kings je mobilna igra za više igrača, s mečevima koji traju 15-ak minuta. Igrač kontrolira lik s jedinstvenim sposobnostima, a pobjedom protiv ostalih igrača osvaja bodove iskustva i zlato. S bodovima iskustva igrači mogu otključati sposobnosti svojih likova ili dodatno povećati snagu svojih postojećih sposobnosti.

Zlato se može koristiti za kupnju predmeta u trgovini koji jedinstveno mijenjaju specifične atribute lika. Da bi pobijedili u igri, igrači moraju srušiti neprijateljske obrambene strukture, zvane kupole. Pobjeda se postiže uništavanjem protivničkog osnovnog kristala koji se nalazi unutar baze neprijateljskog tima.

Igru svaki mjesec igra više od 120 milijuna ljudi te ostvaruje godišnji prihod od oko 1.81 milijarde dolara, a nagradni fond svjetskog prvenstva te iste mobilne igre iznosi 10 milijuna dolara. Na drugom mjestu nalazi se PUBG Mobile, a slijede ih Genshin Impact, Candy Crus Saga, Roblox, Coin Master i Pokemon GO.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *