Stiže najiščekivanija igra u povijesti

USKORO, a to znači u idućim danima, očekuje se najava najiščekivanije igre u povijesti. Naravno, to je GTA 6.

Grand Theft Auto posljednjih je desetljeća postao najpopularniji serijal u povijesti, a izlazak legendarne GTA V tu je činjenicu učvrstio i učvršćuje je još i danas. GTA V objavljen je u rujnu 2013. godine, prije više od deset godina. S vremenom je objavljen za sve platforme, a guranje iste igre na nove i nove generacije platformi počelo je graničiti s bezobrazlukom.

No Rockstar Games nije se puno zamarao time, a i zašto bi. Igra je porušila sve moguće rekorde. 24 sata nakon objave, dakle pričamo sad o rujnu 2013. godine, prodano je preko 11 milijuna kopija. Tri dana nakon objave, igra je prešla zaradu od milijardu dolara.

Niti mjesec dana nakon pojavljivanja, GTA 5 postao je najprodavanija igra u povijesti PlayStation Storea. Moglo bi se napisati redova i redova o rekordima koje je GTA V oborio.

Preskočimo deset godina i pogledajmo brojke iz ove godine. U kolovozu je tako objavljeno da su sve igre iz GTA serijala prodale 405 milijuna kopija. Od toga je samo GTA5 od 2013. godine prodan u 185 milijuna komada. Očekuje se da će uskoro dostići i brojku od 200 milijuna s obzirom na to da je igra i dalje jako prodavana.

Uskoro bi nemoguće brojke trebale biti nadmašene

A uskoro bi sve te brojke trebale biti nadmašene. Već godinama se šuška o izlasku GTA VI. Razni tračevi se šire među gamerskim pukom, svako nekoliko tjedana pojavi se navodni leak, nekakvo curenje s ovim ili onim informacijama.

Stvari idu toliko daleko da ljudi iz nekog razloga sami kreiraju mape, okoliš i slično pa šire da je riječ o scenama iz novog nastavka GTA. Proizvođač igre uglavnom šuti i ne oglašava se puno. Poznato je da se na igri godinama radi, ali dokle se došlo i kad će sve bit gotovo, to je najveća nepoznanica.

A onda se prošli mjesec dogodilo nešto nepredviđeno. Novinar Jason Schreier na Twitteru je objavio da uskoro slijedi službena najava novog nastavka igre. Priča se odmah zakotrljala, nagađanja, koja nikad nisu ni prestala, sad su opet rasla.

Na kraju je Rockstar morao priznati da je curenje istinito i da uskoro zaista slijedi najava nove igre. Iz firme su procurile i informacije o tome kako se traži osoba koja je novinaru dojavila informaciju i tako pokvarila iznenađenje.

“Sljedeći mjesec obilježava se 25. godišnjica Rockstar Gamesa. Zahvaljujući nevjerojatnoj podršci naših igrača diljem svijeta, imali smo priliku stvarati igre prema kojima smo istinski strastveni. Bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće i jako smo vam zahvalni što ste podijelili ovo putovanje s nama.

Vrlo smo uzbuđeni što vas možemo obavijestiti da ćemo početkom prosinca objaviti prvi trailer za sljedeći Grand Theft Auto.
Radujemo se još mnogo godina dijeljenja ovih iskustava sa svima vama”, objavili su 8. studenog iz Rockstar Gamesa. Prosinac je došao i uskoro će prvi trailer za novi GTA 6. Bit će prvi put da nešto novo vidimo od dalekog rujna 2013. godine.

A kad će?

A kad će igra? To nitko ne zna. Moguće da ne znaju ni sami proizvođači jer je to tako s današnjim igrama, kašnjenja su česta.

Dio fanova smatra da će Rockstar velikom objavom otkriti da igra izlazi prije nego što se itko nadao. To bi imalo smisla s obzirom na to da razvoj igre traje već godinama, ako ne i cijelo desetljeće. U planovima za 2025. godinu navodi se kako se od 1. 4. 2024. očekuje ogroman rast prihoda.

To je bilo dovoljno mnogima da shvate o čemu se radi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *